Image
Hans Kolenaar voor showroom Mazda

Kolenaar Autobedrijven - ruim 45 jaar Mazda dealer

Kolenaar Autobedrijven is dé Mazdadealer voor Twente en omstreken. Ons familiebedrijf is al meer dan 80 jaar actief in de autobranche

Image
Pand Blekerstraat

Historie

1931

Johan Kolenaar, opa van de huidige eigenaar, start een bedrijfje aan de Tollenstraat in Enschede met de verkoop van motorfietsen en auto’s. Tevens begon hij daar een taxibedrijf. Later nam hij Taxi E.E.T.O (Eerste Enschedese Taxi Onderneming) over.

1964

Johan Kolenaar wordt Citroendealer voor Enschede, Losser en Haaksbergen. Hij bouwt een pand aan de Deurningerstraat waar hij tot 1981 Citroendealer is. Het taxibedrijf wordt ondergebracht in Enschede Taxicentrale, nu onderdeel van Connexxion.

Image
Pand Seat Enschede

1977

Zijn zoon, Hans Kolenaar start met Mazdadealerschap aan de Blekerstraat.

1984

Verhuizing naar het huidige pand aan de Cromhoffsbleekweg.

1992

De derde generatie van de familie treed toe tot het bedrijf.
Han Kolenaar heeft de IVA opleiding te Driebergen gevolgd en praktijkervaring opgedaan bij VW/Audi van Autobedrijf Huiskes in Hengelo en Haaksbergen.

Image
Taxi Eeto

1995

Han Kolenaar verwerft het Seatdealerschap voor Enschede en Haaksbergen en opent een showroom naast het bestaande pand aan de Cromhoffsbleekweg.

1998

Han Kolenaar krijgt het Mazdadealerschap voor Hengelo toegewezen en betrekt een pand aan de Amarilstraat in Hengelo.

2004

Han Kolenaar neemt de aandelen van Autobedrijf Hans Kolenaar B.V. over en stopt met Seat.

2005

Opening van Auto Kolenaar Almelo B.V., waar vanuit een vestiging aan de Twentelaan Mazda verkocht wordt. Door de tegenvallende verkoop van Mazda, wordt in 2007 deze vestiging samengevoegd met de vestiging in Hengelo.

Image
Showroom Mazda Kolenaar

2012

Verhuizing van Auto Kolenaar Hengelo B.V. van de Amarilstraat naar een nieuw pand aan de Oosterveldsingel in Hengelo. Door deze verhuizing zijn de vestigingen beter verdeeld over het werkgebied in Twente.

2015 - heden
Beide vestigingen zijn gemoderniseerd naar de nieuwste huisstijl van Mazda. Belangrijkste uitgangspunt voor ons was, dat de bezoeker zich bij ons thuis voelt en kan genieten van al het moois dat Mazda en Kolenaar te bieden heeft.

Image
Kolenaar Enschede showroom

2021 Kolenaar Autobedrijven bundelt krachten in Enschede

Op 20 november 2021 hebben we onze vestigingen in Hengelo en Enschede samengevoegd tot één vestiging onder de naam ‘Kolenaar Mobiliteit’ op de bestaande locatie in Enschede. Door de twee vestigingen samen te voegen ontstaat er een locatie waarin beleving, flexibiliteit en uitbreiding van de service richting u als klant verder wordt versterkt.

Klantenservice blijft prioriteit nummer 1

Het samenvoegen van de twee vestigingen betekent een opschaling in de klantenservice. Wij, het team van Kolenaar Mobiliteit, willen u namelijk blijven verrassen met een mooi Mazda-modellengamma en de beste service. Persoonlijk contact en gemak voor u als klant blijven onze hoogste prioriteit. Daarbij houdt u contact met de voor u bekende medewerkers, want daarin verandert niets!

Image
45 jaar Mazda dealer

2022 Kolenaar Mobiliteit is 45 jaar Mazda dealer

Er is heel veel veranderd in die 45 jaar, maar één ding helemaal niet… dat we ons succes elk jaar weer te danken hebben aan onze klanten en relaties.

Dank voor jullie vertrouwen en loyaliteit!

Hans Kolenaar startte in het najaar van 1977 met het Mazdadealerschap in Enschede. In 2004 nam Han het over en werken we nu vanuit één van de meest moderne Mazdavestigingen in Nederland!

In die 45 jaar hebben we niet stilgezeten en zijn we inmiddels verantwoordelijk voor heel Twente en verzorgen we voor regionaal meer dan 2.000 Mazdarijders het Mazda-onderhoud, reparatie, fabrieksgarantie en staan wij iedereen graag te woord bij vragen over hun Mazda of toekomstige Mazda. Ook voor de toekomst willen we de Mazda-familie verder laten groeien. We organiseren en realiseren steeds meer nieuwe diensten waarbij nog altijd het uitgangspunt is; persoonlijke aandacht en service!

We kijken terug op een mooie samenwerking met Mazda Nederland en we kijken met plezier en ambitie uit naar alles wat nog komen gaat.

Image
Personeel Maceda

2023 Kolenaar neemt Mazda dealer Maceda Doetinchem over

Per 1 januari 2023 neemt Kolenaar Mobiliteit uit Enschede Mazda dealer Maceda in Doetinchem over en wordt daarmee de Mazda dealer van Twente en de Achterhoek. De medewerkers van Maceda zullen onder de naam Kolenaar Doetinchem hun werkzaamheden blijven uitvoeren.

KOLENAAR MOBILITEIT - UW MAZDA DEALER VOOR TWENTE EN DE ACHTERHOEK

Image
banner Kolenaar