Image
Hans Kolenaar voor showroom Mazda

Kolenaar Autobedrijven - ruim 45 jaar Mazda dealer

Kolenaar Autobedrijven is dé Mazdadealer voor Twente en omstreken. Ons familiebedrijf is al meer dan 80 jaar actief in de autobranche

Image
Pand Blekerstraat

Historie

1931

Johan Kolenaar, opa van de huidige eigenaar, start een bedrijfje aan de Tollenstraat in Enschede met de verkoop van motorfietsen en auto’s. Tevens begon hij daar een taxibedrijf. Later nam hij Taxi E.E.T.O (Eerste Enschedese Taxi Onderneming) over.

1964

Johan Kolenaar wordt Citroendealer voor Enschede, Losser en Haaksbergen. Hij bouwt een pand aan de Deurningerstraat waar hij tot 1981 Citroendealer is. Het taxibedrijf wordt ondergebracht in Enschede Taxicentrale, nu onderdeel van Connexxion.

Image
Pand Seat Enschede

1977

Zijn zoon, Hans Kolenaar start met Mazdadealerschap aan de Blekerstraat.

1984

Verhuizing naar het huidige pand aan de Cromhoffsbleekweg.

1992

De derde generatie van de familie treed toe tot het bedrijf.
Han Kolenaar heeft de IVA opleiding te Driebergen gevolgd en praktijkervaring opgedaan bij VW/Audi van Autobedrijf Huiskes in Hengelo en Haaksbergen.

Image
Taxi Eeto

1995

Han Kolenaar verwerft het Seatdealerschap voor Enschede en Haaksbergen en opent een showroom naast het bestaande pand aan de Cromhoffsbleekweg.

1998

Han Kolenaar krijgt het Mazdadealerschap voor Hengelo toegewezen en betrekt een pand aan de Amarilstraat in Hengelo.

2004

Han Kolenaar neemt de aandelen van Autobedrijf Hans Kolenaar B.V. over en stopt met Seat.

2005

Opening van Auto Kolenaar Almelo B.V., waar vanuit een vestiging aan de Twentelaan Mazda verkocht wordt. Door de tegenvallende verkoop van Mazda, wordt in 2007 deze vestiging samengevoegd met de vestiging in Hengelo.

Image
Showroom Mazda Kolenaar

2012

Verhuizing van Auto Kolenaar Hengelo B.V. van de Amarilstraat naar een nieuw pand aan de Oosterveldsingel in Hengelo. Door deze verhuizing zijn de vestigingen beter verdeeld over het werkgebied in Twente.

2015 - heden
Beide vestigingen zijn gemoderniseerd naar de nieuwste huisstijl van Mazda. Belangrijkste uitgangspunt voor ons was, dat de bezoeker zich bij ons thuis voelt en kan genieten van al het moois dat Mazda en Kolenaar te bieden heeft.

Image
Kolenaar Enschede showroom

2021 Kolenaar Autobedrijven bundelt krachten in Enschede

Op 20 november 2021 hebben we onze vestigingen in Hengelo en Enschede samengevoegd tot één vestiging onder de naam ‘Kolenaar Mobiliteit’ op de bestaande locatie in Enschede. Door de twee vestigingen samen te voegen ontstaat er een locatie waarin beleving, flexibiliteit en uitbreiding van de service richting u als klant verder wordt versterkt.

Klantenservice blijft prioriteit nummer 1

Het samenvoegen van de twee vestigingen betekent een opschaling in de klantenservice. Wij, het team van Kolenaar Mobiliteit, willen u namelijk blijven verrassen met een mooi Mazda-modellengamma en de beste service. Persoonlijk contact en gemak voor u als klant blijven onze hoogste prioriteit. Daarbij houdt u contact met de voor u bekende medewerkers, want daarin verandert niets!

Image
banner Kolenaar